Maakr & Mekpaj

mijnverhaal

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid in een bosrijke omgeving in Nederland en het buitenland. Eigen verantwoordelijkheid en zorg dragen voor je natuurlijke omgeving is mij met de paplepel ingegoten. In mijn arbeidsverleden als Retail interieur ontwerper en tijdens mijn opleiding aan AKV sint Joost voor ruimtelijk ontwerp en interieur architectuur is de behoefte dat je als ontwerper zorg moet dragen voor het ecologisch verantwoord ontwerpen van duurzame producten en interieurs alleen maar dringender geworden. Dat dit de drijfveer is voor mijn onderneming is daarom niet zo verwonderlijk.

mijndrijfveer

Mijn drijfveer

Mijn veelzijdige creatieve en internationale achtergrond wil ik tot uiting brengen in mijn ontwerpstudio Maakr & Mekpaj. Bij het ontwikkelen en ontwerpen van producten en interieur wil ik uitgaan van duurzame en hergebruikte materialen plus People & Planet vóór Profit zetten. Datzelfde uitgangspunt wil ik tevens toepassen in mijn creatieve workshops voor particulieren en organisaties. Simpel, eerlijk, functioneel, praktisch en maatschappelijk betrokken en als het kan een ontwerp met een knipoog zijn eveneens de uitgangspunten voor de vormgeving van mijn producten.

Maakr Mekpaj logo

Mijn bedrijf Maakr & Mekpaj

De naam Maakr staat voor mijn studio voor concept, product ontwerp en product ontwikkeling naast mijn dienst voor interieur vormgeving en advies. Mekpaj is de naam van het label voor mijn producten.  Mekpaj is een fonetisch uitschrijven van het Engelse woord ‘magpie’ dat ekster betekent. Een ekster is een ondernemende vogel die meerdere gigantische nesten bouwt en voor het maken van deze gesloten ruimtelijke constructies van alles bij elkaar verzamelt. Omdat ik als uitgangspunt voor mijn ruimtelijk ontwerp wil uitgaan van duurzame en hergebruikte materialen zoals een ekster doet, vond ik in deze vogel een toepasselijke naam voor mijn producten als scharrelondernemer binnen de coöperatie DVU.

Maakr Mekpaj product 1

Product ontwerp / concept

• Product Ontwerp met hergebruikte en/of ecologische grondstoffen als uitgangspunt.
• Duurzame concept en productontwikkeling i.s.m. Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemingen.

Maakr Mekpaj interieur ontwerp-advies

Ruimtelijk ontwerp, interieur ontwerp, branding - identiteit & styling

Functioneel en duurzaam interieurvormgeving en/of advies voor bedrijven.

Maakr Mekpaj workshop

Creative workshops

• Creatieve workshops van maatschappelijke en milieubewuste producten (bij culturele instellingen, aan particulieren en aan kinderopvang (4-12 jaar)
• Workshops interieur