LEGO kunst in miniaturen

Vandaag zijn we met alle ondernemers naar de LEGO Party van Jordy geweest. Hij heeft een expositie bij IDFX in Breda. Jordy Koevoets maakt middels LEGO miniaturen kunst toegankelijk. We kregen een rondleiding met mooie verhalen. Ook kregen we nog een bijzondere opdracht om zelf met LEGO te bouwen!

Bijzondere verhalen

Jordy heeft een aantal regels voor zichzelf bij het maken van zijn kunstwerken met LEGO. Hij besteedt er veel zorg en aandacht aan. Alles is tot in de kleinste details uitgewerkt. Hij verdiept zich in het volledige verhaal rondom het kunstwerk en probeert deze dan mee te nemen in zijn minituur. Zo heeft hij een miniatuur van de pindakaasvloer en de kunstenaar die met zijn fiets in de gracht in Amsterdam reed. Wist je dat zelfs sneeuwballen als kunst verkocht zijn? Op straat, op een deken. Jordy heeft de scéne nagemaakt. Bij iedere miniatuur hangt een verhaal en foto van het originele werk.

LEGO-art collectables

Jordy heeft vier van zijn miniatuur kunstwerken geselecteerd en voor jou beschikbaar gemaakt! Je kunt van ieder kunstwerk een doosje bestellen, met ministeentjes, instructies en een uitleg bij het kunstwerk. We kregen uitgebreid zijn verhalen bij deze kunstwerken te horen. Heel leuk, Jordy weet het goed te vertellen. Ben je nieuwsgierig lees dan hier meer over zijn LEGO-art collectables en hoe je deze ook voor jezelf kunt bestellen.

LEGO opdracht

Jordy had nog een leuke LEGO opdracht voor ons bedacht! Er ligt een grote vloer met LEGO stenen in de expositieruimte. Kinderen konden er hun eigen kunstwerk maken en deelnemen aan een wedstrijd. Wij werden gevraagd om eerst 25 stenen uit te kiezen. Voordat we wisten wat de opdracht zou zijn. Daarna werden we gevraagd om een eend te maken met de stenen die we uitgekozen hadden! Super leuk om te zien wat er uit kwam en hoe iedereen een verhaal wist te verzinnen bij de eigen eend. 

Kunsteducatie

Ter afsluiting van alle mooie verhalen had Jordy nog een quiz voorbereid. Wie had het beste opgelet en wist de meeste antwoorden? Jordy had een mooie medaille gemaakt van LEGO voor de winnaar! Erna was de kampioen bij ons en zeer blij met de mooie medaille.

Ben je nieuwsgierg naar de kunstwerken van Jordy en zijn verhalen, je kunt dit weekend de expositie nog bezoeken. Heb je plannen rondom kunsteducatie of het op een creatieve en leuke manier toegankelijk maken van kunst, neem dan zeker contact op met Jordy. Tot slot vind je bij de knoppen hieronder ook de pagina met zijn LEGO-art collectables!

LEGO medaille
Erna met medaille