Weten wat je wilt is belangrijk, maar weten wat je absoluut niet wilt is daar al een heel mooi begin in. Verandering kunnen brengen in wat je niet wilt zal je leven al lekker opknappen. En dan heb je nog je dromen en je wensen.. Heb je ze nog? Of heb je ze ondertussen al laten varen?  Niets is zo fijn, en brengt zoveel vervulling als werken aan datgene waar jij het meest gelukkig van wordt.  Er is maar een klein dingetje wat staat tussen dromen en wensen en krijgen wat je wilt. Met enkel dromen en wensen kom je namelijk niet zo heel ver, ook al is het een prettige ontsnapping uit de realiteit. Het geen wat je wel verder helpt is… actie.

Actief bezig zijn om het geen te krijgen wat je echt wilt. Is het een garantie dat je dan krijgt wat je wilt? Nee, lang niet altijd. Maar de voldoening dat je het probeert, de vervulling die je voelt als je een stap dichterbij komt, het gevoel dat je hart vol verwachting klopt… dat is het gevoel dat je leeft.

En al is je wens nog zo ver gezocht, te groots om te bevatten, als je niets doet zal het ook nooit werkelijkheid kunnen worden.  En als je elke dag of week wat tijd en energie besteed aan je wens, een plan van aanpak maakt, er aan serieus aan werkt… Dan word de kans al groter.

 

Vooral een goede plan van aanpak is belangrijk. Wat je doel is weet je, maar nu die eerste stappen daar naar toe. Wat heb je nodig aan materiaal, kennis of vaardigheden? En zo´n plan van aanpak zal altijd ruimte moeten hebben om het af en toe wat bij stellen en aan te passen. Maar focus je voorlopig enkel en alleen op het halen van die eerste stap, vier het als je het haalt, pas het aan als het niet gaat zoals zou moeten, en pas het nog een keer aan, en nog eens als het moet. Je bent dan nog steeds bezig met hetgeen je wilt bereiken.

Falen doe je pas al je het helemaal opgeeft. Vallen en opstaan is leren wat niet werkt en wat beter werkt. Het belangrijkste wat je in elk geval kan doen is het zetten van die eerste stap om alles in gang te zetten.

Dus.. wat wil jij, wat heb je nodig? En hoe ga jij dit nu aanpakken? Ik ben heel benieuwd!