Sjamanendrums van SelkieDrums

Altijd al een mooie sjamanendrum gewild? Kunstenares en muzikante Marije du Bateau maakt bijzondere sjamanendrums onder de naam SelkieDrums. Als muzikant gaat ze voor het beste geluid en als kunstenares heeft ze een manier gevonden om verschillende van haar drums te beschilderen. Hieronder een impressie van haar drums, eerst een aantal natuurlijke drums, daarna beschilderde. Ze zijn niet allemaal (meer) te koop op dit moment en dienen vooral ter impressie. Alle beschikbare drums zijn op afspraak te beluisteren en te voelen. Iedere maand geeft Marije ook een workshop als je zelf jouw sjamanendrum wilt maken. Voor informatie mail naar marijedubateau@gmail.com.

Natuurlijke drums

Alle drums zijn gemaakt met spansysteem en krijg je met een stok naar keuze. De foto’s hieronder hebben rechts een pijltje waar je op kunt klikken om meerdere foto’s van die drum te zien.

paard op wilgen frame

47cm
€395
Deze stralende witte drum heeft een schitterend diep en laag geluid met een lange galm. Ik kon de witte haren daarom mooi laten zitten!
De klank is aardend, rustgevend, vriendelijk.
Heerlijk om mee op innerlijke reis te gaan of om anderen mee te helpen.

ree op wilgen frame

30 cm
weegt bijna niets

Dit drummetje is wel één van mijn favorietjes: ik word erg makkelijk ontspannen van het zachte volume en de klank. De haren dempen enigszins de klank, waardoor dit mooie drummetje perfect is als je wil reizen zonder te hoeven letten op de buren, of als je graag je oren streelt met zacht en vriendelijk geluid. Toch zit er (ondanks het haar!) duidelijk een mooie galm in. Niet erg geschikt dus voor een grote drumcirkel, wel heel erg geschikt voor thuis of onderweg en voor gevoelige oren.

Waptihert op essenhouten frame

35cm
Handvat: gesprokkelde Chinese Balsempopulier
(tijdens een storm vlak bij mijn woning gevallen)
De klank van deze drum heeft Marije zo betoverd, dat de drum haar tijdens het schrijven van een bericht over de drum haar liet weten dat ze toch bij haar wilde blijven.

Beschilderde drums

De schildering is met een speciale geheime techniek gedaan. De pigmenten zijn zeer diep in de huid ingetrokken en zal je er in de loop van de tijd dus ook niet af slaan. Alle drums zijn gemaakt met spansysteem en krijg je met een stok naar keuze. De foto’s hieronder hebben rechts een pijltje waar je op kunt klikken om meerdere foto’s van die drum te zien.

geit op rosewood hout

45cm, handvat: gesprokkeld plataan en gerecycled leer

Wát een drum, wát een kracht, wát een galm, en wát een geluid! Uit deze drum kun je heel veel verschillende geluiden en sferen halen. Speel je er wat harder op, dan staan de kasten 10 meter verderop mee te trillen door de gigantische bastoon (en dan hoef je nog niet eens zo heel hard te slaan). Speel je er verfijnder op, bijvoorbeeld met één vinger, of op verschillende plekken op het vel, dan kan je spelen met een hele verscheidenheid aan boventonen die in deze drum te vinden zijn. De combinatie aan diepe zware tonen met de hoge boventonen maakt deze drum zeer bijzonder. De galm blijft soms wel een halve minuut doorgaan. Kortom, deze drum is perfect om heerlijk om in te verdrinken en in andere sferen te komen.

Buffalo op moerbei hout

45cm
handvat van gerecycled leer
met spansysteem

 

Deze half doorzichtige powerdrum ziet er niet alleen magisch uit, ze klinkt ook magisch!

De klank is diep en galmt lang na, je voelt de trilling door je lichaam gaan.

Perfect om jezelf mee in trance te brengen, of om anderen te helpen helen.

Deze beauty heeft haar eigenaar al gevonden.

rund op wilgen frame

45cm
heerlijk handvat van gerecycled leer
Deze mooie sjamanendrum heeft een zeer krachtig en interessant geluid en weegt niet heel zwaar vanwege het lichte frame van wilg. De klank is helder, met behoorlijk veel boventonen (je hoort dus meerdere tonen tegelijk). Door al die tonen heen hoor je een lage bastoon, de grondtoon van de drum. Er zijn makkelijk verschillende klanken uit deze drum te halen, ideaal dus voor een muzikant die van variatie houdt qua spelen en klank. Maar ook voor iemand die de drum in zijn of haar werk wil gebruiken, of natuurlijk om zelf op weg te dromen.

geit op wilgen frame

45 cm
€535
Het is bijna onmogelijk deze beauty goed op de foto te krijgen. De rijke warme kleuren vallen op de foto’s nét een beetje weg. Deze drum brengt je érg makkelijk in andere sferen. Ze klinkt warm, vol, diep, laag. De galm is etherisch en neemt je mee naar andere bewustzijnsgebieden. Ze is erg veelzijdig, er zijn allerlei verschillende klanken uit te krijgen. Kortom echt heerlijk om op weg te dromen, of mee te drummen in een drumcirkel. Zeer lichtgewicht in de hand vanwege het wilgen frame.

Het verhaal achter SelkieDrums en Marije du Bateau

Als muzikant ga ik voor het beste en mooiste geluid. Ik besteed daarom veel tijd en liefde aan de ambachtelijke vervaardiging van mijn drums zodat ze op hun mooist gaan klinken. Het uiterlijk vind ik mooi in zijn eenvoud, de klank brengt mij in andere dimensies. Ik word absoluut verliefd op elke drum die ik maak. Ik ben verliefd geworden op de boventonen, de galm, en de subtiele geluiden die je er uit kunt krijgen. Je kan zó veel meer op deze drums dan ‘alleen maar slaan’. Je kan er mee in een tranceachtige staat terecht komen, ‘op reis’ gaan naar andere werelden. Je kan jezelf ermee kalmeren, uit je hoofd gaan, of juist leven, passie en inspiratie opwekken!
Ik heb intussen al veel drums hun eigenaar zien vinden. Je ziét gewoon dat mensen geraakt zijn op het moment dat ze hun drum vinden. Vaak doe ik een mooi overdrachtsritueel waarbij ik rondom de persoon loop en en zing en drum op hun nieuwe drum. Gevoelsmatig draag ik tijdens de zang en het drummen de drum, die ik met zoveel toewijding heb gemaakt, over aan de ander.
Marije met drum

Belangrijk om te vermelden (ik heb er namelijk zelf een tijd mee in mijn maag gezeten): GEEN ENKEL DIER IS GESTORVEN VOOR DEZE DRUMS! De huiden van deze prachtige dieren worden vaak als ‘afval’ gezien. Afval van de jacht, of de slacht om het vlees. Voorheen werd dit klakkeloos weggegooid. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die er iets moois van willen maken en zo deze prachtige dieren in ere willen herstellen. En geloof me, er zijn al aardig wat tranen over mijn wangen gerold als ik me in verbinding met de dieren stelde.

Interesse? Neem contact op met Marije

Stuur een mailtje naar marijedubateau@gmail.com of gebruik onderstaand formulier.