Unieke urnen – voor jou gemaakt

Jouw dierbare was uniek en de urn die jij zoekt moet dat uitstralen. Urnen zijn in vele materialen, stijlen en prijsklassen te koop. Maar jij wil een unieke urn, niet eentje van dertien in een dozijn.

Je maakt kennis met mijn werkwijze tijdens een persoonlijk gesprek. Daarin schets jij een beeld van de overleden dierbare. Misschien heb je foto´s bij je, voorwerpen of symbolen die voor hem of haar belangrijk waren. Zo komen we uiteindelijk bij een passend ontwerp uit. We nemen daar de tijd voor.

Dan ga ik met het ontwerp aan de slag. Ik hou je op de hoogte van de voortgang en tussendoor een keer komen kijken mag altijd. Keramiek is een prachtig product. Het proces van vormen, laten drogen, afwerken, bakken, decoreren en nogmaals bakken is niet in een week gedaan. Het vraagt dus ook om een beetje geduld. Je moet rekening houden met een levertijd van tussen de vier en zes weken. Maar dan heb je wel een unieke, persoonlijke urn in handen.

Urn met bootje

Voorbeelden

Je kunt de foto’s aanklikken om groter te bekijken.

Urn van ongebakken klei

De klei valt na verloop van tijd langzaam uit elkaar en vormt samen met de as een vruchtbare voedingsbodem voor bijvoorbeeld een herdenkingsboom. Als de as wordt teruggegeven aan de aarde, kun je het beste kiezen voor een urn van ongebakken klei. 

 

Wat kost zoiets?

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren: techniek, complexiteit ontwerp, kleisoort, gebakken of ongebakken, afwerking en glazuur. Vanaf 100 euro kan ik al een fraaie gegoten urn maken. Er is een urn voor elke beurs.

Wie gaat jouw urn maken?

Mijn naam is Patricia Keijzer. Ik ben opgeleid als reclame-tekenaar en etaleuse. Daar leerde ik snel, vanaf de eerste dag al, dat de wens van de klant centraal staat, …altijd. Een jaar of 6 jaar geleden besloot ik om mijn hart en de kunstacademie te gaan volgen. Het atelier ‘Keramiek’. Met klei als materiaal, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het geeft mij altijd voldoening om speciale, persoonlijk getinte objecten te mogen maken voor andere mensen. Mijn talenten daarvoor te kunnen gebruiken. De urn, waar de as van een overleden geliefd mens of dier in bewaard gaat worden, is het laatste en eigenlijk meest persoonlijke object dat je maar kunt bedenken. Dan vind ik het heel logisch dat jij en/of je familie mede bepalen hoe die urn er uit moet komen te zien. Dat vraagt om liefde, aandacht en betrokkenheid. Eigenlijk net zoals het werken met klei.

 

Patricia

Interesse? Neem contact op met Patricia

Stuur een mailtje op pmkeijzer@hotmail.nl, bel haar op 0613453452 of gebruik onderstaand formulier.